Xiaomi възстанови дейността на 80% от веригата на доставките си


Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg


Китайската компания Xiaomi е възстановила операциите на над 80% от веригата на доставките си към днешна дата, обяви президентът на гиганта, цитиран от Ройтерс.


Уан Сян обяви по време на онлайн медиен брифинг, че компанията все още силно вярва в европейския пазар в момент, в който епидемията от коронавируса там е в разгара си. По думите му обаче това е временно.


Xiaomi разкри, че февруари е бил предизвикателен месец за нея и нейните заводи, а офисите ѝ са се борили с многото изисквания, свързани с възстановяването на операциите.

Още по темата


Уан твърди, че към днешния ден компанията вече е отворила над 1000 от магазините си в Китай.


Освен това планира да представи новия си 5G флагман Redmi K30 Pro чрез виртуална пресконференция на 24 март.


Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Дзюн обяви новата линия от устройства на онлайн събитие, което се проведе през февруари.


Производителите на смартфони се бориха през февруари с проблемите около коронавируса, тъй като по-голямата част от Китай беше под карантина.


Фирмите от сектора са продали общо 6,34 млн. устройства в Китай, което е с 54,7% по-малко спрямо 14-те млн. през същия месец миналата година, сочат данни от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.