Walmart също планира да влезе в метавселената

Американската търговска верига Walmart е поредната компания, която планира да навлезе в метавселената. Най-големият частен работодател в САЩ е подал заявления за регистриране на няколко търговски марки през декември, които показват намеренията на корпорацията, разкри CNBC. Интерес към виртуалния свят вече заявиха редица бизнеси, сред които Nike, Ralph Lauren, Bumble и Disney, след като Facebook постави началото на тенденцията.

Според американската агенция за патентите и търговските марки Walmart е подала 7 заявления в края на декември. От документите става ясно, че компанията планира да продава виртуални стоки, както и да създаде своя криптовалута и NFT колекция.

Walmart постоянно проучва как новите технологии могат да оформят потребителското преживяване на бъдещето, споделя търговската верига в съобщение до Insider. Подаването на заявления е рутинна операция от процеса на иновациите и към днешна дата няма какво повече да бъде разкрито, допълват от Walmart.

Миналата година беше добра за онлайн продажбите на търговеца, с отчетени 11.1 млрд. долара през третото тримесечие според доклад на Digital Commerce 360.