Valentino “отваря нова страница”, реорганизирайки бизнеса си


Снимка: Angel Garcia/Bloomberg


Италианската модна къща Valentino обяви, че е реорганизирала финансите и оперативната си структура в две отделни звена, за да раздели подразделенията за бизнес и контрол, предава Ройтерс.


Фирмата, контролирана от катарската инвестиционна компания Mayhoola, заяви, че е създала две нови позиции – главен директор операции и логистика и глобален финансов директор, които ще бъдат заети съответно от Джузепе Де Мори и Алберто Фазаноти.


И двамата ще отговарят директно пред главния изпълнителен директор Якопо Вентурини.


Де Мори ще съблюдава индустриалната стратегия на компанията, координирайки производството с логистиката на глобално ниво. Освен това ще се грижи за дигитализацията на вътрешните процеси и устойчивостта, която е приоритет на групата.

Още по темата


„Настроени сме да напишем следващата глава в историята на марката, да структурираме бизнеса, както и да позиционираме Valentino като най-утвърдената италианска модна къща“, коментира Вентурини.


Той допълва, че луксозната група „чертае нов курс към бъдещето“.


Основаната през 1960 г. от Валентино Гаравани модна къща очаква приходите ѝ за 2021 г. да се доближат до нивото преди пандемията, тъй като през първата половина на годината приходите от продажби нараснаха с 64%, след като по-рано бяха тежко засегнати от коронавирусната пандемия.