Remy Cointreau подсказа за “изключителен” растеж на печалбата си


Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg


Производителят на алкохолни напитки Remy Cointreau прогнозира „изключителен“ растеж на оперативната си печалба за първото полугодие на фискалната 2021/2022 г., след като приходите му от продажби нараснаха с 23,7%, повече от очакваното за второто тримесечие, подкрепени от силното търсене на премиум коняк в Съединените щати, Китай и Европа, предава Ройтерс.


За цялата година производителят на коняка Remy Martin и ликьора Cointreau, който потвърди, че ще увеличи значително маркетинговите си разходи през втората половина на годината, заяви, че се прицелва към силен растеж на оперативната печалба и приходите. Компанията не дава конкретни данни, свързани с прогнозата.


„За фискалната 2021-2022 г. Remy Cointreau запазва увереността в способността си да се представи по-добре от изключителния пазар на спиртни напитки и очаква силен растеж на приходите от продажби, подкрепен основно от представянето през първата половина на годината“, посочва компанията в изявление.


Приходите за трите месеца до 30 септември са 352,2 млн. евро, което представлява растеж от 23,7% на годишна база и надмина очакванията на анализаторите за 20,8% ръст.

Още по темата


Продажбите на коняк са достигнали 265 млн. евро, или с 26,9% повече спрямо година по-рано, което отразява изключително силното представяне в Китай по време на празника за средата на есента.


Фискалната година Remy Cointreau започва на 1 април и завършва на 31 март.


През юли групата прогнозира „отлично“ първо полугодие, след като увеличи повече от два пъти органичните си приходи от продажби за първите три месеца, защото баровете и ресторантите бяха отново отворени след блокадите в Европа и Съединените щати.


Въпреки това компанията разочарова анализаторите с годишната си прогноза за 14-16% растеж на органичните приходи и печалбата.


През първата половина на годината продажбите на групата нараснаха с 52% на годишна база, включително 55,2% ръст за коняка.


По-големият конкурент Pernod Ricard в четвъртък обяви, че има солиден растеж на продажбите, който може да се забави през фискалната 2022 г., след като голямото търсене в Китай, САЩ, Индия и Европа помогна на компанията да отчете приходи от продажби за първото тримесечие, надминаващи прогнозите.