Comcast предупреди за допълнително влошаване на резултатите


Снимка: Getty Images


Comcast отчете приходи за първото тримесечие, които се оказаха под прогнозата на Wall Street. Освен това компанията предупреди за по-слабо второ тримесечие в резултат на коронавируса и влиянието му върху рекламата, тематичните паркове и филмите, предава Ройтерс.


„Гледайки напред, очакваме рекламните приходи съществено да отслабнат спрямо първото тримесечие заради продължаващото отлагане на спортните събития”, коментира главният финасов директор Майкъл Кавано при представянето на финансовия отчет, допълвайки, че влияние имат и икономическите сътресения.


Книжата на компанията понижиха цената си с 4,2% до 37,35 долара.


През първото тримесечие Comcast е привлякла 477 хил. абонати на широколентови услуги, надминавайки средната прогноза на анализаторите за нетно 364 хил., сочат данни на FactSet. Приходите от този бизнес са нараснали с 9,3% до 5 млрд. долара.

Още по темата


Comcast преживя скок на потреблението на широколентов интернет, свързан с промените, настъпили заради затварянето на училищата и офисите във връзка с коронавируса. Компанията твърди, че мрежата ѝ е разполагала с достатъчно голям капацитет, за да се справи с всичко това.


Загубите на видео звеното за първото тримесечие са били по-големи от очакваното. Comcast е загубила 409 хил. видео потребители, което над средната прогноза за 261 хил. и повече от 149 хил., които загуби през четвъртото тримесечие.


Comcast отчете 26,61 млрд. долара приходи за първото тримесечие. Тя не успя да изпълни консенсусната прогноза на Wall Street за 26,75 млрд. долара, сочат данни на Refitiniv.


NBCUniversal, която е част от Comcast и включва NBC Entertainment и Universal Pictures, обяви 7,73 млрд. долара приходи, или със 7% по-малко спрямо година по-рано.


Приходите от звеното за филмови развлечения са се сринали с 22,5 на сто спрямо същото тримесечие на миналата година. Тези от тематични паркове – обекти, които подобно на кината останаха затворени заради коронавируса, са спаднали с 31,9%. Телевизионните приходи обаче се радват на 8,8% ръст.


Нетната печалба се е свила до 2,15 млрд. долара, или 46 цента на акция, от 3,55 млрд. долара, или 77 цента на акция, година по-рано.


Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 71 цента на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 68 цента на акция.