Трима членове на Съвета на директорите на ДКК ще бъдат освободени


Снимка: Pixabay


Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди пред журналисти, че има решение на принципала за освобождаване на трима членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщава БГНЕС.


Рая Каназирева от борда на директорите вече е получила решението. До края на деня ще го получат и другите двама – Радостин Вазов и Диляна Софиянска. В Съвета на директорите остават Ваня Караганева, която е и изпълнителен директор на ДКК, и Чавдар Христозов. 

Още по темата


Везиева направи коментара си след подписването на Споразумение за сътрудничество между Министерството на икономиката, съвместно с Министерството на туризма и Министерството на културата, с което се поставя началото на общи усилия за развитието на креативните и рекреативни индустрии на България.


Скандалът в ДКК продължава вече седмици наред. В края на ноември от ДКК обявиха, че за по-малко от месец като изпълнителен директор Ваня Караганева е блокирала работата на компанията в редица направления, включително чрез неправомерни еднолични решения.


В защита на Караганева служебният министър на икономиката пък обяви, че ще поиска оставката на тримата членове на Съвета на директорите.


В телевизионно интервю по-рано днес Везиева коментира, че скандалът в Държавната консолидационна компания е по-скоро повод да се върне старият модел на управление, да се критикува едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове.