Продължава ремонтът на участъци от Северната дъга на Софийския околовръстен път


Снимка: АПИ


От четвъртък (11 февруари) продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път (II-18) с обща дължина от 6,4 км, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).


Инициативата е част от започналото в края на миналата година поетапно обновяване на второкласния път. През 2020 г. бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5,9 км, както и прилежащите съоръжения.


Строителните дейности започват утре с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци (при км 15+975) и за с. Локорско (при км 19+550).


От 19 февруари стартират ремонтните работи в 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци (при км 20+020) до връзката за яз. Чепинци (при км 22+855), посочват от АПИ.


По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение, подчертават от агенцията. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене.


Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути, добавят от АПИ.


Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на май. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци, допълват от агенцията.