Отслабналото търсене на маски накара Honeywell да затвори два завода


Снимка: Bloomberg L.P.


Американската компания Honeywell International Inc. затваря два свои завода за производство на маски от типа N95, които бяха  открити миналата година, за да отговорят на засиленото търсене в началото на пандемията, съобщава Bloomberg.


Затварянето се случва на фона на масовото ваксиниране срещу коронавируса в САЩ и Европа, чийто обхват става все по-голям. Досега случаите на коронавирус по света са над 176 млн., а само тези в САЩ са близо 33,5 млн., показват данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Още по темата


Затварянето ще засегне 470 служители на обекта в Смитфийлд, Роуд Айлънд, и още 700 души във Финикс.


Много щати отмениха задължителното носене на маски на някои места, а масовата ваксинация кара хората да се чувстват по-уверени да не носят покритие на устата и носа, коментира говорителят на Honeywell Ерик Кранц. „Не наблюдаваме драстично намаляване на търсенето на N95“, посочи той.


Компанията ще продължи да произвежда маски от този тип в своята автоматизирана и по-ефикасна фабрика в Чандлър, Финикс, допълни Кранц.


Фабриките в Смитфийлд и Финикс произвеждаха маски предимно чрез ръчен труд и бяха едни от първите, които Honeywell отвори миналата година, за да отговори на разширеното търсене на средства за лична защита при първия пик на коронавируса в САЩ.