Меган и Хари отново ядосаха Бъкингамския дворец

Преди коронавирусът да стане основна тема и проблем по целия свят, съвсем други въпроси вълнуваха хората. Оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от кралските задължения предизвика същински фурор в медийното пространство и социалните мрежи, като раздели хората на различни лагери – някои ги подкрепят, други ги порицават.

Скандалът около оттеглянето на херцозите на Съсекс продължава и всяка тяхна стъпка бива обсъждана, а и често осъждана още по-строго, предвид кризисния момент. Меган и Хари установяват живота си в Лос Анджелис, тъй като имаха трудности с изкарването на работни визи за Канада, където бе първоначалният им план да заживеят.

Беше въпрос на време някой да направи първата си телевизионна изява в щатите. Меган Маркъл даде първото си интервю след оттеглянето, като бе разкрито, че един дълъг разговор с херцогинята ще струва около милион долара. Семейство Съсекс обаче обеща да похарчи парите за благотворителност.

Не, не при Опра Меган реши да проговори, както всички очакваха, а в шоуто „Добро утро, Америка“ пред водещата Гейл Кинг, която е и добра приятелка на Маркъл.

В интервюто обаче съпругата на принц Хари говори предимно за последния си работен ангажимент от договора си с Дисни, а именно озвучаването на документалния филм „Elephant“, както и за голямата си любов към животните.

Британските таблоиди веднага коментираха интервюто, заявявайки, че Маркъл е трябвало да бъде също толкова загрижена за хората и настоящите проблеми.

Малко преди интервюто Хари и Меган пуснаха официално писмо до британските таблоиди, с което обявиха, че прекратяват отношенията си с тях:

„Много години влиятелните медии избягваха да поемат отговорност за нещата, които публикуват. Те не трябва да упражняват властта си безотговорно и да сриват отношенията на хората с клюки. Ние не искаме да налагаме цензура, да бягаме от критики, или да лишаваме медиите от мнение, било то положително или отрицателно. Но не смятаме, че всичко това трябва да се базира на лъжи“, пишат херцозите в писмото.

Припомняме, че през октомври миналата година Меган и Хари започнаха битка срещу таблоидите Daily Mail, The Sun, The Express и The Mirror, завеждайки дела срещу тях.

Херцозите твърдят, че въпреки официалното им оттегляне от кралската фамилия, британските медии продължават да ги атакуват безпощадно и да пречат на спокойния им живот. Хари неведнъж спомена, че не желае историята да се повтаря и не би позволил съпругата му да се превърне в жертва, както майка му принцеса Даяна преди.

Междувременно, приближени източници до кралската фамилия издават, че в Бъкингамския дворец никога не са подкрепяли решението на херцозите да завеждат дела срещу медиите, а сега, когато коронавирусът е най-големият световен проблем, те отново са крайно възмутени от факта, че Меган и Хари привличат внимание към себе си с писмото. Освен това според много хора това писмо поражда сериозни въпроси за свободата на словото. „Но двамата никога не са се вслушвали в ничии съвети”, издават още източниците.