ИАНМСП и ББР съорганизират 17-тата годишна среща на малки и средни предприятия в София


„Малките и средните предприятия – двигател на устойчивото възстановяване“ е  темата на 17-тата среща и съпътстващата я конференция на Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME), която ще се проведе у нас.


Тя ще бъде свързана с иновативното и дигиталното развитие на МСП в условията на пандемията Covid-19 и участие в нея се очаква да вземат Йорданка Фандъкова, кмет на София, Серджо Арзени, президент на Международната мрежа за МСП, Джанкарло Джорджети, министър на икономическото развитие на Италия. Чуждестранни гости, представители на правителствени и бизнес организации, банки за развитие и на научните среди ще се включат  в панелите, посветени на възстановяването на бизнеса след COVID-19, ролята на банките за развитие в подкрепата на МСП, сектора на малкия и среден бизнес в Югоизточна Европа и много други.


Домакини на събитието, което в рамките на два дни и в редица дискусии и презентации ще постави най-важните теми за развитието на сектора на МСП, са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската банка за развитие.


Международната мрежа за МСП е създадена през 2000 г. като инициатива за подпомагане МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да осъществява връзка между организации, които подкрепят МСП, както и такива, които създават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в сферата на интернационализацията, иновациите и технологичния трансфер на МСП.


В мрежата участват правителствени и неправителствени организации, както и финансови институции, а основна мисия на  INSME е да насърчава международното сътрудничество и публично-частното партньорство в сферата на иновациите и технологичния трансфер.


При интерес за участие в 17-ата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME) може да направите в срок до 6 декември вашата напълно безплатна регистрация тук:


Регистрация за присъствено участие на компании и организации


Моля, имайте предвид, че местата за физически достъп за ограничени. Ще получите имейл с потвърждение на регистрацията и допълнителни инструкции за физическия достъп


Регистрация за онлайн участие


След успешна регистрация ще получите имейл с данни за достъп до виртуалното събитие


Регистрация за медии 


ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА