Зума се закани на Лудогорец

Почетният президент и легенда на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев говори преди гостуването на Лудогорец от 1/4-финала за Купата на България. Сблъсъкът е утре в Разград от 18:00 часа.

“Ако повторим играта си от второто полувреме срещу Берое (1:1), мисля, че имаме сериозни шансове да се поздравим с успех. Първата част не бяхме на висота, но след почивката надиграхме старозагорци, а те са отбор, който не може да бъде подценяван и може да създаде главоболия на всеки съперник. Ще бъде много труден мач в Разград, две мнения няма. В Лудогорец ще са амбицирани да сложат край на серията ни за купата, която печелим две години поред. Знаем, че целите на Лудогорец винаги са  изключително високи и ще искат на всяка цена да продължат напред в турнира. Мисля, че нашите футболисти повече мислят за тройката, която също е изключително важна като задача и битка. Но няма да се дадем без бой и мисля, че може да се получи изненада и пак да ги победим в Разград, както в двубоя за Суперкупата през август”, сподели Зума.

“Напрежението повече ще е в Лудогорец, няма съмнение. В кръга на шегата, ние вече взехме купата две години поред, сега можем да я оставим малко и на друг да й се порадва”, показва добро чувство за хумор славният футболист и треньор на Локо и националния отбор.

Бонев коментира и завръщането в групата на капитана Димитър Илиев, който не игра срещу Берое заради контузия.

“Това е изключително важно за Локомотив. Александър Тунчев го каза след мача с Берое – нашият човек оркестър е Димитър Илиев. Но за мен Митко е по-важен за първенството, защото следващият ни двубой в Първа лига е определящ. Гостуваме на Арда в Кърджали и ако победим там, вече ще затвърдим мястото си в тройката. Но преди това защо да не изненадаме Лудогорец в Разград и не намигнем още веднъж, трети път за щастие, на купата”, завърши Христо Бонев.

“Тема спорт”