ДПС при президента: Политическата криза не настъпва за един ден


Снимка: БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА


Минаха три избора в България тази година, които са резултат от политическата криза в страната. Политическата криза не настъпва за един ден. Бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме, каза председателят на ПГ и лидер на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите на партията при президента Румен Радев, цитиран от БТА.


Държавният глава провежда консултации с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание във връзка с конституционната процедура по съставяне на правителство, които продължават и утре.

Още по темата


Според ДПС преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите.


България има нужда от редовен кабинет, заяви Карадайъ.


Очакванията на обществото ни са за редовно правителство, каза и президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на ДПС.


Президентът посочи, че е важно мнението на всяка от парламентарните групи за дейността на новия парламент, за очакванията за работата на бъдещето правителство и неговото формиране.