Венгер: Превърнах се в чудовище заради футбола! И за какво беше всичко това?

Дългогодишният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер говори за съперничеството си с наставника на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън. Двамата “воюваха” по английските терени между 1996 и 2013 г., като често това прерастваше в големи скандали. Според 70-годишния вече французин този задочен дуел с шотландеца и отдадеността му към работата като цяло са го превърнали в “чудовище”.

“Фърги беше най-големият ми съперник в продължение на 10 години – сподели Венгер в “Шоуто на Греъм Нортън” по BBC. –  Беше си истинска надпревара – аз или той. Най-голямата болка е да загубиш футболен мач. Физически се разболявах след поражение. Когато бях млад мениджър, си мислех, че няма да издържа в тази професия заради високото напрежение и тази болка при загуба.”
Венгер: Арсенал трябва да намери начин отново да разчита на Йозил
За общо 22 сезона начело на “топчиите” Венгер спечели три титли на Англия и седем купи на Футболната асоциация. “Човек трябва да намери смисъл на живота си и в моя това беше футболът – продължи легендата. – Сега, като погледна назад, малко се плаша как е можела това да бъде от толкова огромно значение за мен. Защо съм жертвал толкова много и защо съм водел такъв монашески живот, без да искам да се интересувам от нищо друго? За какво беше всичко това? Понякога се притеснявам за това. Болезнено е, като погледна назад и осъзная какво чудовище бях и колко егоистично съм живял, след като всичко за мен беше само футбол.”

Цялото интервю на Венгер ще бъде излъчено тази вечер.