Везиева: Скандалът в ДКК е повод да се върне старият модел на управление


Снимка: БГНЕС


Скандалът в Държавната консолидационна компания (ДКК) е по-скоро повод да се върне старият модел на управление, да се критикува едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Това коментира пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева и добави, че времето, в което напрежението в дружеството стана обществено достояние, е много добре подбрано.


Тя не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който всъщност е предложил Ваня Караганева за изпълнителен директор на ДКК. 

Още по темата


“Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология”, заяви Везиева.


Тя обясни, че Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове. За нея проблемът е, че някой не иска до промени стария модел на управление. Везиева подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.


“Това, което видях през последната седмица, обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в момент, в който се съставя ново правителство“, уточни служебният министър на икономиката и добави, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и това за назначението на Ваня Караганева.