Броят на петролните и газови сондажни платформи в САЩ нараства с 212 през 2021 г.


Снимка: Bloomberg L.P.


Броят на петролните и газовите сондажни платформи в САЩ се е увеличил с 5 през тази седмица, според изчисления на Baker Hughes, като общият брой на съоръженията достига 475, което представлява ръст от 212 платформи от началото на годината, съобщава Oilprice. 

Още по темата


През предходната седмица броят на петролните и газовите платформи в САЩ остана непроменен спрямо седмицата преди това – 470.


Общият брой на активните сондажни платформи в САЩ сега е с 205 повече спрямо миналата година.


Броят на петролните платформи се е увеличил с 4 през тази седмица до 376. Броят на газовите платформи нараства с 1 до 99.


Оценката на американската Администрация за енергийна информация (EIA) за темпа на добива на петрол в САЩ през седмицата, приключила на 25 юни, остава непроменена като тази за предходната седмица – 11,1 млн. барела на ден.


Общият брой на канадските платформи се увеличава с 10 през тази седмица. Петролните и газовите съоръжения в Канада достига 136 броя, което е ръст от 118 от началото на годината.


Броят на платформата в Пермския басейн е намалял с 1 съоръжение през тази седмица. От началото на годината броят на съоръженията в петролното сърце на САЩ е нараснал със 111 до 237.


Фючърсите върху американския бенчмарк West Texas Intermediate се търгуват при ръст в стойността от 0,15%, или 75,34 долара за барел.