Британският строителен сектор забързва темпото


Индексът на мениджърите по покупките (PMI) в строителството на IHS Markit/CIPS се покачва на 55,5 пункта през ноември. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg


Строителната индустрия във Великобритания отбеляза най-силния си темп на растеж през ноември от 4 месеца насам. Възстановяването се случва след забавяне, предизвикано от глобалните проблеми с веригите на доставки и с недостига на работна ръка, докато натискът от високата инфлация намалява, пише Ройтерс.

Още по темата


Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в строителството на IHS Markit/CIPS се покачва на 55,5 пункта миналия месец. За сравнение, през октомври той е 54,6 пункта. Прогнозите на анализаторите за ноември бяха за 52 пункта, показват данни от investing.com.


Строителството на търговски сгради поведе процеса, след като възстановяването на икономиката генерира нови проекти и инфраструктурни дейности. Те компенсираха лекото забавяне в строителството на жилищни сгради.


Общият PMI, включващ данните за производството, услугите и строителството, спадна леко до 57,4 пункта от 57,5 пункта през октомври, което бе най-високото отчетено ниво от юли насам.