TikTok е свалила над 49 млн. видеа през втората половина на 2019 г.


Снимка: Lam Yik/Bloomberg


Социалната мрежа TikTok обяви, че е премахнала над 49 млн. видеа от своята платформа в рамките на втората половина на миналата година заради нарушения на правилата ѝ за ползване, предава Ройтерс.


Тези видеа се равняват на под 1% от всички, публикувани в платформата, и попадат в категории като реч на омразата, насилие и голота, посочва докладът, публикуван на уебсайта на компанията.

Още по темата


Около една трета от видеата са от Индия, следвани от тези от САЩ и Пакистан, допълва TikTok.


Докладът за прозрачност се появява само дни, след като компанията, притежавана от китайската ByteDance, беше забранена в Индия – един от най-големите ѝ пазари. Това се случи след сблъсъци на границата между Индия и Китай.


Приложението за споделяне на кратки видеа реши да излезе от пазара в Хонконг, след като властите в Китай, въведоха нов закон, засягащ националната сигурност в полуавтономния град.


TikTok пусна нова платформа, за да привлече малки рекламодатели. Въпреки това тя се сблъска с предизвикателства, особено след като администрацията на Доналд Тръмп тази седмица заплаши да наложи забрана на китайски социални мрежи.