Amazon Web Services открива офис в Гърция


Снимка: Gabby Jones/Bloomberg


Звеното за облачни услуги на Amazon отвори първия си офис в Гърция, а целта му е да се занимава с поддръжка на нарастващия брой компании и институции, които използват предложенията на Amazon Web Services, предава Ройтерс.


Ходът на AWS беше направен в момент, в който консервативното правителството на премиера Кириакос Мицотакис увеличава усилията си за привличане на чуждестранни инвестиции и на високотехнологични компании в Гърция.


„Увеличихме потреблението на AWS от клиенти в страната и решихме да отворим офис в Атина, така че да предлагаме по-добра поддръжка на нашите клиенти“, коментира Шемек Шудер, ръководител на операциите на Amazon Web Services в Централна и Източна Европа.

Още по темата


Не са разкрити финансови подробности за инвестицията.


AWS вече предлага услуги в областта на изчислителните облаци на компании и организации в Гърция, в това число на телекомуникационната група Wind Hellas, на ФК ПАОК и на редица организации от публичния сектор.


AWS твърди, че услугите ѝ покриват области като анализ на масиви от данни, мобилни и уеб приложения, корпоративни бизнес приложения и интернет на нещата.


През октомври, когато Microsoft обяви, че планира да изгради центрове за данни в Гърция, Мицотакис заяви, че страната ще се превърне в световен център за изчислителни облаци.