27,5 часа теглене на пикап – новото предизвикателство пред ултрамаратонеца Краси Георгиев

Благотворителното събитие “27,5 часа – здрав дух, здраво тяло” ще се проведе от 10:00 ч. на 26.09 до 13:30 ч. на 27.09 на стадион “Раковски” в столицата.

През това време ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тегли автомобил с тегло 2100 кг с цел да стимулира повече хора към движение и да насочи вниманието към психичното здраве. Всеки желаещ ще може да се включи и да изпита себе си на същото трасе. Събитието е част от Европейската седмица на спорта 2020 #BeActive.

Паралелно с това, присъстващите ще имат възможност да участват напълно безплатно в отворените тренировки на различни видове спорт. Кондиционните треньори Инес Субашка и Кирил Райков, както и каскадьорската академия на “Ню Бояна”, са част от професионалистите, които ще направят отворени демонстрации, а предвидените тренировки за деца и възрастни включват още запознаване с тъч ръгби, йога, карате и футбол.

Входът за събитието е свободен, а на стадиона ще има разположени кутии за дарения. Събраните средства ще отидат към фондация “Кожа – платформа за психично здраве” и ще бъдат използвани за изграждане на първата в България “мека стая” за пациенти в обострени състояния в държавната психиатрична болница в Ловеч.

“Тегленето показва, че сякаш носиш депресията и заболяването. Ако си депресиран, никой не вижда какво става, но ти теглиш един доста голям товар със себе си. Искам да покажа, че трябва да се даде шанс на всеки. В момента някой може да влачи товар и да му е тежко”, споделя Георгиев.