Тухел: Фантастичен резултат, страхотен гол

Мениджърът на Челси Томас Тухел не скри усмивката си след успеха с 1:0 над Атлетико Мадрид в първия 1/8-финал от Шампионската лига. Според германеца резултатът е отличен за неговия отбор, който е успял да преодолее отбраната на “дюшекчиите” и в същото време да не допусне гол.
Магическо изпълнение на Жиру осигури предимство на Челси срещу Атлетико (видео + галерия)
“Фантастичен резултат, фантастичен гол. Искахме да доминираме в тяхната половина и да бъдем перфектни при разиграванията, като не забравяме за техните опасни контраатаки. Изиграхме мача много дисциплинирано и заслужено спечелихме на нула. Тежката работа, отборните усилия – това са основите на този голям успех.

Знаехме, че Атлетико ще играе много плътно в защита. Затова трябваше да сме смели и да играем повече в тяхната половина. Те са готови да изтърпят подобен натиск, като играят с осем футболисти в наказателното си поле. Ние не им позволихме да си поемат дъх и да опитат контраатаки. Този резултат е голяма награда за нас, защото решихме една от най-трудните задачи – да преодолееш отбраната на Атлетико”, коментира Тухел.