Тунчев за новия: Искам той да бъде активен в предни позиции, ще го ползвам като централен нападател

Наставникът на Локомотив (Пловдив)Александър Тунчев разкри подробности за перуанеца Паоло Уртадо, който пристигна в Пловдив преди два дни. Старши треньорът призна, че офанзивният полузащитник, който се подвизава и като крило, ще играе при “смърфовете” като централен нападател, защото системата на игра го изисква.
Локомотив (Пд) подписа договор с национал на Перу
“Надявам се той да внесе яснота в атаката ни. Знам, че е много добър футболист, национал на Перу. Запознат съм с изявите му на Световното първенство в Русия. Добре е, че ще донесе опит на отбора”, сподели Тунчев пред elcomercio.pe.

“Паоло има добър поглед върху играта. Той умее да намира и да използва празните пространства, както и да вкарва голове. Надявам се да донесе позитиви за атаките ни. Нуждая се от футболист, който да е много активен в предни позиции. Ще го използвам като централен нападател, защото нашата схема на игра е с двама нападатели”, допълни треньорът.

В същото време стана ясно, че спортно-техническият щаб на Локомотив подготвя специална програма за 30-годишния перуанец. Тунчев се надява, че до 2 седмици нападателят ще бъде в добра кондиция.