Солскяер: Смятам, че Диало ще дебютира през този сезон

Само преди дни Манчестър Юнайтед обяви привличането на вундеркинда Амад Диало Траоре от Аталанта в сделка на стойност 25 милиона, но можеща да достигне до 40 с различни бонуси. Младокът бе договорен през октомври, но трябваше да изчака да бъдат оправени всички документи и да получи виза, за да може преминаването да стане официално. Крилото се появи за пръв път бе на базата на “червените дяволи” два дни и вече тренира с първия тим.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер също похвали новото си попълнение и обясни, че той ще получи нужното време за адаптация и няма да се избързва с внедряването му в първия отбор. В подобна ситуация в и друг играч, който бе привлечен през октомври, а именно Факундо Пелистри, който тренира с момчетата на норвежеца, но играе за резервния отбор.

“Амад Диало вече е с първия отбор. Той е вълнуващ талант и ние ще му осигурим нужното време (за адаптация). Той е в един от най-добрите клубове, в които да развие пълния си потенциал. Амад може съвсем скоро да бъде и част от състава за някой мач. Мисля, че той ще дебютира през този сезон,” заявява Солскяер пред норвежкия Dagbladet.