Перес разбира защо доста пилоти изпитват трудности с адаптирането към Ред Бул

Новият пилот на тима на Ред Бул във Формула 1 Серхио Перес заяви, че разбира защо много пилоти изпитват затруднения при адаптацията си към болида на Биковете.

Мексиканецът направи своя първи, неофициален, тест с новия с екип през седмицата на пистата „Силвърстоун“, където той седна зад волана на RB15 от 2019 година, както и на новия RB16B. След своя първи реален опит с машина на Ред Бул, Перес определи автомобилите на Ейдрийн Нюй, като нещо напълно различно от всичко, което той е пилотирал до момента в своята кариера.

„Много е различно, вече намирам разликите. Усеща се силната предна част, която има автомобила, както и всичко друго. Нещата се забелязват доста лесно, след като седнеш зад волана. Вече разбирам защо толкова много пилоти имат проблеми с адаптирането си към колите на Ред Бул“, заяви Перес.

Той е четвъртият съотборник на Макс Верстапен в последните четири години, като заменя тайландецът Алекс Албън, който прекара година и половина във втория кокпит на Биковете. Самият тайландец също дойде като заместник на Пиер Гасли, след като французинът бе върнат в Торо Росо, след само 12 старт в Ред Бул.

За Перес сезон 2021 е първият шанс да кара конкурентна машина в кариерата, в която той се състезава за Заубер, Макларън и Форс Индия/Рейсинг Пойнт. Неговият едногодишен стинт в Макларън съвпадна с началото на спада във формата на базирания в Уокинг тим, а седемте години в Силвърстоун бяха белязани от множество финансови проблеми. Все пак той успя да запише своята първа победа във Формула 1 по време на Гран При на Сахир през миналата година, след едно невероятно каране по периферната конфигурация на пистата „Сахир“ в Бахрейн.