Най-добрите млади играчи в НБА търсят застраховки при рестарта на сезона

Младите звезди в НБА са провели разговор с ръководството на Асоциацията на играчите относно възможността да им се осигурят застрахователни полици, финансирани от Лигата. Целта на това искане е играчите да получат протекция при евентуални травми по време на рестарта на сезона в Орландо, съобщават източници за ESPN.

Бам Адебайо от Маями, Ди’Арън Фокс от Сакраменто, Кайл Кузма от ЛА Лейкърс, Донован Мичъл от Юта, и Джейсън Тейтъм от Бостън са петимата, които са разговаряли с изпълнителния директор на Асоциацията Мишел Робъртс, както и със съветника Рон Клемпнър. 

Новобранските договори и на петимата вече са в третата си година, което ще позволи на клубовете да ги подновят при началото на трансферния пазар през октомври. Повишеният риск от контузии, основан на тримесечната пауза, и съкратеният тренировъчен лагер, е засилил опасенията, че играчите поемат повишен риск с възобновяването на сезона.

Адебайо, Фокс, Кузма, Мичъл и Тейтъм се надяват колективният им глас да насърчи Лигата да вземе нужното решение за застраховките не само за тях, но и за по-широк кръг от играчи, които се завръщат за финалната фаза от сезона в Орландо.