Мората: Идеята да играя с Роналдо и Дибала ме вълнуваше цяло лято

Нападателят на ЮвентусАлваро Мората изказа своето мнение за съотборника си Кристиано Роналдо, както и за звездите в атаката на Интер Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес преди неделното Дерби д’Италия. Испанският национал също така си припомни начина, по който отпразнува победния гол в сблъсъка между двата отбора през май 2015 година, когато си сложи хвърлени от противников фен слънчеви очила.

“Помня този момент. Не знам защо отпразнувах гола си по този начин. Сигурно защото не го очаквах, дори не видях как топката отива в мрежата. Очилата паднаха от трибуните, след което Фернандо Йоренте ми ги подаде и аз ги сложих. В неделя обаче няма да е така, защото няма да има фенове. Дано те се върнат скоро. Това е специален мач, вълнението ти е по-голямо. Два от най-добрите отбора в Италия играят един срещу друг.

Кристиано Роналдо? Лесно е да играеш с него, двамата се познаваме отдавна. Той бележи невероятни голове дори когато му дадеш топки, които не са лесни. Познавам неговите движения, работата ми е да привличам вниманието на противниковите играчи. Удоволствие е да играя заедно с Кристиано. Не ми остава нищо друго освен да се наслаждавам на това. Идеята да играя с него и Пауло Дибала ме вълнуваше цяло лято. Това е лудост, за която ще разказвам на моите деца.

Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес? Това са двама фантастични играчи. Лаутаро не е типична “деветка”, а Лукаку е сред най-добрите нападатели в света, той има всичко необходимо. Съжалявам, когато той бележи, защото играе за Интер, но в същото време съм щастлив за него, тъй като той е страхотен човек. Ще го питам за фланелката му, за да си я запазя като спомен. Надявам се, че в неделя ще има лош ден. Ще се опитаме да го спрем, дори и да не е лесно. Лаутаро е по-гъвкав, докато при Лукаку знаеш какво иска да направи, но не можеш да го спреш. Винаги сме в борбата за титлата. Линията между победите и загубите е тънка. Загубихме доста точки през този сезон, но нашата цел е ясна. Ще направим феновете ни горди срещу Интер, но все още ни предстои дълъг път”, заяви Мората пред “Скай Спорт Италия”.