Кариана победи в може би един от последните мачове на тима във Втора лига

Кариана (Ерден) записа нова победа във Втора лига и се изкачи отново на върха в класирането, след като успя да се наложи с 2:1 като домакин над Струмска слава в мач от 15-ия кръг на първенството. Въпреки че днес се появи информация, че отборът от Ерден ще преустанови участието си във второто ниво на българския футбол и отборът ще бъде разпуснат, момчетата на Веселин Великов постигнаха своята девета победа.
Шок! Един от най-добрите отбори приключва участието си във Втора лига, разпуска футболистите
Владислав Цеков откри резултата още в 3-ата минута и по този начин успя да изведе домакините напред. Николай Генчев успя да изравни за гостите от Радомир в 63-ата, но автогол на Жустино Мендес в самия край донесе трите точки в актива на домакините от Ерден.

С тази своя победа Кариана събра актив от 30 точки и застана начело на Втора лига, като има с 1 повече от втория Пирин (Благоевград). Ако обаче отборът престане да съществува, едва ли тази победа би имала някакво значение. Струмска слава от своя страна влиза в серия от 3 мача без победа и заема 9-ата позиция в класирането. Радомирци имат 16 пункта.