Изолацията накара Ван Дайк да мисли за живота след футбола

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели как се чувства по време на изолацията. 28-годишният холандец тренира вкъщи от март, когато бе спряно първенството.

“Трудно е да не сме там, без да показваме това, което можем, без да работим здраво. Дори малките неща в играта, да играем за толкова много фенове и да печелим. Да се виждаме с мочетата. Обикновено прекарваме толкова време заедно, а сега не сме се виждали от два месеца”, каза Ван Дайк.

“Усещането сега е нещо, което никога не съм преживявал. Кара те да оценяваш нещата малко повече. Не искам да мисля за отказване, но със сигурност би било странно. Кара те да се замислиш колко е трудно за играчите да вземат решение да се откажат. Има период на колебание, когато нямаш идея какво да правиш”, допълни той.

Бранителят говори и за това защо избра да премине в Ливърпул през 2018 г.: “Преди да избера Ливърпул, разгледах всички аспекти на клубовете – начина на игра, съотборниците, бъдещето, града, феновете. Мисля, че взех правилното решение”.