Жозе Моуриньо: Не съм мениджърът, който бях

Мениджърът на ТотнъмЖозе Моуриньо вярва, че е израснал като треньор и това му помага да се справя с негативните моменти в лондонския клуб. “Шпорите” изпаднаха в криза и са загубили пет от последните си шест мача в първенството.

Според португалеца той е по-спокоен и не приема нещата толкова емоционално. Въпреки това след загубата от Уест Хам в неделя Моуриньо тръгна да се защитава и заяви, че неговите методи на работа са най-добрите.

“За щастие, не съм мениджърът, който бях. Вероятно не бих бил толкова спокоен, уверен и контролиращ емоции си. Понякога през кариерата ми имах проблеми, които не бяха свързани с резултатите. Както знаете, аз не съм имал много лоши серии”, заяви специалистът.

“Ежедневни проблеми са се случвали много пъти и преди реагирах много по-емоционално. Например, напуснах Челси като шампион. Вероятно възрастта и опитът те карат да осъзнаеш, че си по-добре подготвен да се справяш с негативни моменти. Спокоен съм и контролирам емоциите си. В основата си не съм се променил. Ако загубя мач, разбира се, не съм щастлив, но опитът помага. Вярвам, че ще се подобрим и ще остана в историята на Тотнъм с добро, не с лошо”,  допълни той.

“Кой треньор в края на кариерата си може да каже, че всичко е било розово, а никога малко сиво, облачно и дори мрачно? Дали това ме прави щастлив? Не. Дали ме депресира? Не. Това е предизвикателство. Позитивно съм настроен. Ставам сутрин с желание за работа”, каза още Моуриньо.

Утре Тотнъм се изправя срещу Волфсбергер в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, след като спечели първата среща с 4:1. Португалецът обясни, че ще пусне силен състав, тъй като отборът има нужда от победа. Той допълни, че има желание да разчита на Гарет Бейл:”Бих се радвал да го пусна. Това е процел. Той се подобрява,но не е готов за 90 минути. Няма какво да доказва пред мен. Гарет играе минутите, които усеща, че може”.