Гуардиола: Не обвинявайте футболистите за пандемията

Мениджърът на Манчестър СитиДжосеп Гуардиола предупреди политиците да не намират изкупителна жертва във футболистите. Играчите получиха критики за това, че се прегръщат след отбелязан гол.

“Много бизнеси не могат да функционират и затварят. Ние сме късметлии, че можем да играем футбол, че можем да си вършим работата. Всички искаме да спазваме правилата и протоколите, защото знаем колко тежка е ситуацията във Великобритания. Много хора умират всеки ден. Причина за тази ситуация обаче не са играчите. Тази пандемия е по целия свят”, коментира Гуардиола.

Въпреки колебливото си представяне в някои мачове, Манчестър Сити е в серия от седем поредни победи във всички турнири. В неделя “гражданите” приемат Кристъл Палас и Гуардиола не очаква лесен мач.

“Ако погледнете резултатите на водещите отбори, всеки мач е сложен. Когато спечелиш като гост на два невероятни отбора като Челси и Ман Юнайтед, заглавията са приятни, но реалността беше Брайтън и ние го знаехме. Всеки мач е труден и в неделя няма да е изключение”, сподели испанецът.

“Първата част на сезона беше вълнуваща. Всеки сезон, когато си в битката за титлата през март или април, е вълнуващ. В моята глава, а надявам се и при играчите, мисълта сега е насочена само към Кристъл Палас. През последните два сезона не успяхме да ги победим у дома. Трябва да сме търпеливи, да намерим ритъма си. Те се защитават толкова добре”, допълни той.

Специалистът говори и за бъдещето на Ерик Гарсия, чийто договор изтича през лятото и според мнозина вече се е разбрал с Барселона: “Надявам се, че не е така, но може в Барселона да знаят повече. Не знам какво ще се случи, но може би ще се случи…”

Ерик Гарсия е възстановен от контузия и ще бъде на линия за двубоя с Палас. Той дава опции на Гуардиола в защита, тъй като Лапорт и Аке са контузени. Серхио Агуеро продължава да е в изолация.