Грожан е близко до сделка с отбор в Индикар

Бившият пилот във Формула 1 Ромен Грожан е близо до подписването на договор с отбора на Dale Coyne Racing в американските Индикар серии за 2021 година.

Според източници зад океана, сделката ще е за целия сезон, като най-вероятно ще включва и трите овални състезания в Тексас, Индианаполис и Гейтуей. Освен Грожан други претенденти за двете места в тима на Dale Coyne Racing Пиетро Фитипалди, който замени Грожан за последните два старта във Формула 1 през 2020 година след зловещата катастрофа на французина на старта на Гран При на Бахрейн, Чарли Кимбал и Ед Джоунс, който през 2017 кара за Dale Coyne.

Официално обявяване на сделката между Грожан и Dale Coyne Racing може да се случи още другата седмица, което ще позволи на французина да използва двата допълнителни тестови дни за новобранци преди началото на сезона. Ако Грожан действително премине в Индикар, то той ще стане общо третият пилот, който прави това след като губи своето място на стартовата решетка във Формула 1 през последните 10 година. Първите двама са Макс Чилтън, който през 2015 кара в Инди-лайтс преди през 2016 да премине и в Индикар. Другият подобен пример е Маркус Ериксон, който от 2019 насам е пилот в Индикар.

Сезон 2021 в Индикар, който ще има общо 17 надпревари, 4 от които на овали, трябва да стартира на 11 април с надпреварата на „Барбър Моторспорт Парк“ в щата Алабама.